+382 32 671 788

ALEN KRIVOKAPIĆ: VODOSNABDJEVANJE UREDNO, NAPLATA SKORO 100 POSTO

Vodosnabdjevanje Tivta u posljednjih nekoliko godina je uredno. Imamo normalno vodosnabdjevanje, dok je naplata skoro 100 posto“ – rekao je gostujući u našem “Radio suncobranu” Alen Krivokapić, direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Tivat.

“Nemamo restrikcija, kao nekih ranijih godina. Imamo odličnu saradnju sa Regionalnim vodovodom. Obezbijedili smo dovoljne količine vode za Tivat u turističkoj sezoni. A to je i normalno. Od nas se očekuje da obezbijedimo da Tivat vodu ima 24 sata.

Od Regionalnog vodovoda dobijamo 11o sekundih litara vode. I to je povećanje za nekih 20 odsto. Naišli smo na razumjevanje ljudi iz Regionalnog vodovoda.

U planu je i izgradnja rezervoara u Gradiošnici, što će takođe poboljšati vodosnabdjevanje. To je dvije hiljade kubika, i to će nam biti neka rezerva kad dođe do kvara.

U nedavnim gašenjima požara potrošili smo preko 4 hiljade kubika vode. To je za sada trošak Vodovoda. Nadamo se da ćemo naići na razumijevanje opštine, jer to nije mali trošak. Što se tiče cijene vode ona je najmanja u odnosu na susjedne opštine. A naplativost je odlična. Tivćani su redovne paltiše. Procenat naplate od 97 do 100 odsto. Moram građane da pohvalim, jer su veoma uredni u izmirivanju računa.

Što se tiče izgradnje kanalizacije,  u narednoj fazi su Mažina, Tripovići, Donja i Gornja Župa i Donja Lastva. Sve će biti pokriveno sa projektnom dokumnetacijom i izvođenjem u naredne dvije godine.

Mislim da je naše preduzeće kadrovski spremno, nemamo viška radne snage. Možda nam nedostaje par inžinjera. Zaposleni su glavna snaga naše firme i ja se radnicima zahvaljujem” – kazao je Alen Krivokapić.